Rólunk

Négy lekes városlődi fiatal szárnypróbálgatásaival kezdődött minden....

         

         

       Zenekarunk a „Városlődi Johann’s Kapelle” 1991-ben alakult. Már a négyfős kezdeti  felállásunkkal (Tepper /Horváth/ János-harmonika, Horváth Zoltán-dob, Weisz Tibor-basszusgitár, Staub József-gitár)   kialakítottuk a jelenleg is hallható irányvonalunkat.
Hosszú várakozás után 1996-ban csatlakozott hozzánk a fúvós szekció, Gabler Ferenc (klarinét, szaxofon) és Czirókai Ferenc (trombita) személyében. 1998 áprilisában Szombathelyen az LMS fesztiváliroda stúdiójában készítettük el az első bemutatkozó albumunkat "Nach meiner Heimat" címmel.  
  2000 nyarán fiatal dobos érkezett a zenekarba Szakács Péter,aki az átlag életkort - a zenekari tagok nem kis örömére - jelentősen csökkentette . 2001 júliusában ünnepeltük Városlődön a 10 éves fennállásunkat egy egész napos rendezvény keretében rajongóinkkal és zenész barátainkkal. Erre az alkalomra jelent meg újabb műsoros hanganyagunk CD és kazetta formájában "Mir san wieder da" címmel.
Közel 10 éves közös zenei múlt után 2006-ban Gabler Ferenc (klarinét, szaxofon) barátunk egyéb elfoglaltságai miatt kilépett a zenekarból, és a helyére két új zenekari tag érkezett: Kötél József (bariton- és tenorkürt, harsona), valamint Kronome Gergely (trombita).  
 

A 2008-as év vége ismét változásokat hozott a zenekar életében. Szakács Péter (dob) távozása után Mód Péter játszott a csapatban, míg Kronome Gergely (trombita) helyére Pártai Attila került.

2011 augusztusában egy három napos rendezvény keretében ünnepeltük zenekarunk fennállásának 20 éves évfordulóját Városlődön.

Még ugyan ezen év végén (2011) a dobos poszton történt egy újabb váltás, Mód Péter utóda 2012 óta Németh Róbert lett.

A 2016-os év egy újabb mérföldkőnek számított a zenekar életében, hiszen 2016 augusztus 13-án ünnepeltjük a negyed évszázados jubileumunkat Városlődön.  

2018-ban Czirókai Ferenc (trombita) barátunk - 22 év után - az aktív zenélésből visszavonult és helyére - a városlődi illetőségű - Bak Xavér (klarinét, szaxofon) került a zenekarba.

Zenekarunk magyarországi német népdalokat tartalmazó zenei gyűjteményeken is hallható (2. Magyarországi Német Táncház találkozó Pécs, 1999), továbbá többször szerepeltünk már német nemzetiségi rádiós (Magyar Rádió Pécsi Körzeti Stúdió) és televíziós ( MTV1 Unser Bildschirm) műsorokban.